neděle 20. března 2011

Cestování do Prahy

Tak jsem ten blog trošku od založení zanedbával. Ale teď když jsem na návštěvě v Oslu, utahanej po celodennim chození, tak třeba něco dopíšu, než se List vyválí a půjdem obhlídnout hospodu za rohem, jaký tam maji kafe. Mám pro vás jednu příhodičku z cesty za Soňou do Prahy. Bylo to někdy v březnu :)

Celý ten den byl nějaký podivný. Při cestě na MHD v Plzni jsem nejdřív potkal zajímavého kovboje. Bylo pěkně sluníčko, nádherné odpoledne, týpek se vypotácel z hospody, na hlavě pokus o kovbojský klobouk a čůrat se mu chtělo evidentně jak koňovi. Postavil se doprostřed tramvajové zastávky na Klatovské a začal močit do silnice, občas trefil nějaké projíždějící auto. Jestli dostal od někoho na hubu už jsem neviděl, protože mi přijela tramvaj.
Dojedu na autobusák, nasednu do busu od Student Agency, zapnu notebook, sluchátka do uší a pařím Bitvu o Wesnoth. Nezajímám se o celý svět, jen od letušky si vezmu kapučíno. Najednou někde u Berouna zaregistruju hlášení, že z důvodu dopravní situace na dálnici pojedeme do Prahy objížďkou. A skutečně, bus zahnul u sjezdu u nádraží v Berouně. Když to vzal ale kolem nádraží místo do města, začalo mě zajímat, kudy že to chce vlastně jet. Ještě víc jsem se začal divit, když zahnul na úzkou silničku směr Tetín, protože dál v Srbsku autobus nepřejede most. V Tetíně to zjistil i řidič, obkroužil náves, vrátil se zpátky do Berouna, najel na dálnici a do Prahy jsme dojeli s dvacetiminutovým zpožděním, ale jinak v pohodě. Žádná zácpa, bouračka, nic. Asi se borci vsadili v hospodě, že do Tetína dostanou Student Agency :)